Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

GOLDEN MASK 2022 többnemzeti védelmi gyakorlat

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. szeptember 30., péntek 14:30

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Védelem-egészségügyi Szervek, Járványügyi és Tudományos Kutató Intézet, Mobil Biológiai Laboratórium állománya, a Magyar Honvédség Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ, illetve a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj kijelölt állományával közösen, 2022.09.15.-10.03. között, a Németországi Bergenben vesz részt a GOLDEN MASK 2022 többnemzeti ABV (atom, biológiai, vegyi) védelmi gyakorlaton.

A Mobil Biológiai Laboratóriumban látogatást tett a Bundeswehr ABV Védelmi Parancsnokság Parancsnoka, Stephan SAALOW Ezredes, aki tervezetten a NATO Reagáló Erők (NATO Response Forces, NRF) 2023-as váltás ABV Védelmi Zászlóaljának parancsnoki beosztását is ellátja majd. A szervező, Bundeswehr 7. ABV védelmi zászlóaljának Parancsnoka, Michael GORZOLKA Alezredes is ellenőrizte a laboratórium felkészültségét, aki tervezetten az NRF 2023 Védelmi Zászlóaljának Törzsfőnöke lesz. A látogatás során lehetőség nyílt a laboratórium magas színvonalú szakmai bemutatására, annak érdekében, hogy az NRF 2023 ABV Védelmi Zászlóalj vezető beosztású állománya teljes mértékben megismerhesse a magyar telepíthető képesség legfontosabb elemeit.

SAALOW Ezredes elégedetten nyugtázta a Magyar Honvédség által felajánlott képesség felkészültségét, hangsúlyozva, hogy a Zászlóalj egyedüli telepíthető biológiai laboratóriumaként kiemelten fontos a magyar szerepvállalás.

A gyakorlat jelenlegi szakaszában a laboratórium realisztikus helyzetekhez kapcsolódó biológiai mintavétellel, illetve a biológiai minták feldolgozásával járul hozzá az ABV védelmi feladatok magas szintű végrehajtásához.

ESZA