Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlaton a Műveleti Központ

2017. november 28., kedd 15:47

A Magyar Honvédség éves gyakorlatán vett részt az MH Egészségügyi Központ Atom, Biológiai, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszer alközpontja valamint a Mobil Biológiai Labor Komplexum 2017. november 22-23-án.

A gyakorlat résztvevői kettős faladatot hajtottak végre. Egyrészt számos szimulált atom, biológiai, illetve vegyi csapást értékeltek az MH Egészségügyi Központ szervezeti egységeinek, illetve elemeinek veszélyeztetettsége szempontjából, valamint egészségügyi szakmai javaslatokkal támogatták az ország egyes területein diszlokált katonai szervezetek felelősségi területén jelentkező közegészségügyi vonatkozású események felszámolását.

1609151463

A gyakorlat során az alközpont állománya jártasságot szerzett az egyes részfeladatok végrehajtásában, megismerték a különböző események kapcsán jelentkező feladatokat és azok összefüggéseit. A csoportban kialakított munkapárok együttes munkavégzése biztosította, hogy az adatok feldolgozása folyamatos legyen és mindkét szakmai területen a megoldások, javaslatok rövid időn belül kialakuljanak. Gyakorolták a feladatok megoldásába bevonható elemek aktivizálásának, riasztásának feladatait, az egyes szakterületekről beérkező jelentések fogadásának, feldolgozásának, továbbításának rendjét.

1609151463

A Mobil Biológiai Labor Komplexum a HM Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ HAVÁRIA Laboratórium által biztosított minták valós feldolgozását és analízisét végezték, valamint szakértői tevékenységükkel segítették a kárhelyszíneken a mintavételezést.

1609151463
ESZA