Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Gyors segítségnyújtás a 4-es főúton

Szerző: MH 2. KRDD | Fotó: Ollé György zls |  2022. április 22., péntek 13:23

Nem mindennapi balesetnél nyújtott segítséget az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár Egészségügyi Központ, egészségügyi szakállománya 2022. április 22-én reggel.

20220422_111506

Ollé György zászlós és Mező Balázs szakaszvezető a megyei kórházból tartottak a laktanyába a 4-es főút várost elkerülő szakaszán. A sportrepülőtér környékén torlódásra lettek figyelmesek, egy kamion vesztegelt az út szélén távolabb pedig egy sportrepülőgépet szállító személygépkocsi. A kamion mellé érve tudatosul a katonákban, hogy baleset történt, a kamionban egy kissé zavart, ijedt vérző embert találtak. Ollé zászlós azonnal hozzáfogott a helyszín biztosításához, Mező szakaszvezető pedig a segélyhívő  applikáción keresztül hívta a 112-t.

A  személygépkocsiban ülők sértetlenek voltak, így Ollé zászlós a kamionban tartózkodó sérültre összpontosított. Szerencsére a sofőr eszméleténél volt, így belülről ki tudta nyitni az ajtót. A fülke tele volt üvegszilánkokkal. Ollé zászlós megnyugtatta a sofőrt, folyamatosan beszélt hozzá, közben ellenőrizte a vitális paramétereit és a mentő kiérkezéséig alapellátásban részesítette. A kamiont közben Mező szakaszvezető a további károk megelőzésére áramtalanította. A sérült vezetőt ezután átültették a kiérkező mentőbe és szokásos protokoll szerint átadták az Országos Mentőszolgálat szakembereinek.

A baleset elszenvedői elmondták, hogy az utánfutón szállított kisrepülőgép szárnya belecsapódott a kamion szélvédőjébe, az ütközést nem lehetett elkerülni.

2022. április 22.

ESZA