Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hálaadó szentmise Hévízen

2019. június 14., péntek 7:15

Hálaadó misét celebrált, hármas jubileuma alkalmából Bíró László katolikus tábori püspök, Magyarország Katonai Ordináriusa, június 13-án, csütörtökön, az MH Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézetében.

1609151907
Negyvenöt esztendeje szentelték pappá, huszonöt éve szolgál püspökként, és tíz évvel ezelőtt iktatták be Katonai Ordináriussá Bíró László tábori püspököt, aki a hálaadó szentmisén a papi szolgálat etalon mivoltát emelte ki. Mint mondta, az izolálódás megsemmisüléshez vezet, éppen ezért – noha a papi szolgált egy oldalról nézve elkülönülés – Jézus Krisztus közelségének hirdetése, és az emberekkel történő együtt lélegzés különösen fontos.

„Minél inkább osztatlan szívvel végzi szolgálatát a pap, annál hitelesebb. Márpedig társadalmunknak hiteles emberekre van szüksége. Tábori lelkészeknél különösen fontos mindez, s ha megfigyeljük, különös párhuzamot fedezhetünk fel Európa, és a haderő között. A magyar honvéd nemzeti identitása egyértelmű, és mégis egy nagyobb egységhez, a NATO-hoz tartozunk. Jézus Krisztus is testvériséget hirdetett, noha nemzeti identitását is büszkén vállalta” – fogalmazott a tábori püspök.
1609151907
Kérdésünkre elmondta: a szeretet leleményességét és találékonyságát éli meg ebben a hármas jubileumban, mert nem gondolta volna, hogy gyógyulása – passzív kötelessége – útján ilyen lehetőség, és különleges alkalom adatik meg számára.

Bíró László tábori püspök megköszönte a jelen lévő Benkő Tibor honvédelmi miniszternek a folyamatos támogatást, illetve a rehabilitációs intézet dolgozóinak azt, hogy nem csupán ezen a napon, hanem a hétköznapok miséin is jelen vannak.

A szertartáson közreműködött a Katona János alezredes vezette Légierő Zenekar – Veszprém kamarazenekara.

1609151907
Forrás: honvedelem.hu

ESZA