Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hetedik alkalommal a Ludovika Fesztálon

2016. május 12., csütörtök 15:16

2016. május 7-én került megrendezésre a VIII. Ludovika Fesztivál, melyen a MH Egészségügyi Központ a hagyományokhoz híven vett részt.

1609151125

A 100 napos ünnepség sorozatot Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg, majd beszédet mondott Molnár Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj parancsnoka. Az ünnepség után a fesztivál számos érdekes program lehetőségét kínált a látogatóknak. A műsort a Magyar Honvédség Központi Katonazenekarának zenés alaki bemutatója indította, majd pedig láthattunk többek között kutyás bevetést, műszaki mentést és közelharc bemutatót. Zárásképp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyományőrző harcászati műsorát tekinthettük meg. Mindemellett számos katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutatósátor került felállításra, amelyek az egész nap folyamán fogadták az érdeklődőket.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központját az Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet és a Közegészségügyi-Járványügyi Intézet Egészségfejlesztési Osztály állománya képviselte.

A statikus bemutató ponton megjelent vendégek, látogatók megismerhették az alapvető katona-egészségügyi eljárások elemeit és speciális eszközökön gyakorolhatták, kipróbálhatták az alapszintű légútbiztosítás, a vérzéscsillapítás és újraélesztés fogásait. A látogatók kiemelt érdeklődést mutattak az újraélesztés gyakorlására, hiszen ez a mindennapi segítségnyújtás egyik legalapvetőbb részét képezi.

1609151125

Az Egészségfejlesztési Osztály a prevenciós szakmai programjának bemutatásával népszerűsítette az egészséges életmódot 3 különböző blokkban. Az egyéni kockázatbecslést egészségügyi szűrővizsgálatok alapján végezték szakembereink, vércukorszint-, koleszterinszint- vérnyomásmérés és szívstressz-vizsgálat lehetőségét biztosítottuk. A Honvéd Testalkati Program blokk keretében testösszetétel mérést végeztek, és a vizsgálati eredmények alapján lehetőség adódott a testsúlycsökkentési, edzéselméleti és táplálkozási tanácsadásra is. A szűrővizsgálatok mellett az érdeklődőknek lehetősége volt prevenciós totók kitöltésére is, melyek eredményessége alapján prevenciós szakkiadványokat és szakanyagokat nyerhettek.

A MH Egészségügyi Központ statikus bemutatóit megtekintette Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dr. Orosz Zoltán altábornagy Honvéd Vezérkar Főnök helyettes.

1609151125
ESZA