Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HM ösztöndíjasok is megtekinthették az MH Egészségmegőrző Programot

2017. április 7., péntek 7:49

Az évek óta zajló MH Egészségmegőrző Program tevékenységébe és előadásaiba nyerhettek betekintést a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjas hallgatói az MH 86. Helikopter Bázisán, 2017. március 30-án.

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya – az MH Egészségmegőrző Program soron következő állomásaként – két előadást tartott a szolnoki laktanyában, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése és a stresszhez társuló pszichoszomatikus megbetegedések megelőzése címmel.

Az Egészségfejlesztési Osztályt elkísérte a HM ösztöndíj keretében, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán tanuló több végzős hallgató, akik kötelező “terepgyakorlatukat” töltik az MH EK-ban.

Bali Tamás ezredes, az MH 86. Helikopter Bázis parancsnok helyettese megnyitójában megemlítette, hogy fontosnak tartja az MH EK Egészségfejlesztési Osztállyal való évek óta tartó együttműködést. A kor egészségügyi, életmódbeli kihívásai leküzdésének egyik legjobb módját az állományának edukációjában látja.

Ehhez nyújt fontos támogatást az MH EK Egészségfejlesztési Osztály, amely a preventív szemlélet fontosságát – a katona-egészségügy tevékenységébe betekintést nyert, szakmai utánpótlásként is tekinthető – ösztöndíjas hallgatóinak is igyekszik átadni.

1609151278
ESZA