Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók szakmai konferenciája

2016. november 28., hétfő 16:30

Nagy sikerrel zajlott le a hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók VI. tudományos-szakmai konferenciája a Stefánia Palotában 2016. november 23-24-én.

1609151205

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében, a Belügyi Tudományos Tanács és a Rendőrség közreműködésével megrendezett tudományos konferencia ünnepélyes megnyitóját követően a plenáris ülés előadásaival vette kezdetét a szakmai program. Az résztvevők olyan szaktekintélyek prezentációját hallgathatták meg, mint Prof. Dr. Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Prof. Dr. Karádi István, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, Prof. Dr. Vokó Zoltán az ELTE Társadalomtudományi Kar, Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Nyakas Csaba, a Testnevelési Egyetem, Természettudományi Intézet egyetemi tanára, Prof. Dr. Molnár Mária Judit a Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Genomika Medicina és Ritka Betegségek Intézetének intézetigazgatója, valamint Prof. Dr. Szilárd István, a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Műveleti Medicina Tanszék címzetes egyetemi tanára, tanszékvezető helyettese.

1609151205
A magasszínvonalú és nagy érdeklődést kiváltó előadásokat követően a Nigériában lezajlott 3. trópusi medicina tanfolyam során készített felvételekből összeállított fotókiállítás megnyitója következett.
1609151206
A délutáni szekcióülések színes programja során a felölelt témák kitértek az életminőség fenntartására a hon-és rendvédelem területén, bemutatták a legújabb kihívásokat a klinikumban valamint foglalkoztak a hon-és rendvédelmi medicina taktusaival.

A tudományos konferencia második napján a kimeríthetetlen témakört feldolgozó szekció folytatásaként a klinikum legújabb kihívásait taglalták tovább a jelenlévők. A másik munkacsoport egy bűnügy kronológiai feldolgozását igazságügyi szakértői szemszögből vizsgálta meg, de a trópusi és migrációs medicina kérdéseit és eddigi tapasztalatait is megosztották egymással a résztvevők.
1609151206
A második nap egyidőben a Stefánia palotában zajló programokkal az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet objektumában előadások és gyakorlati bemutatók során a rendvédelmi szervek megmutathatták felkészültségüket az egészségügyi ellátás vonatkozásában. A tapasztalatok megosztása során a résztvevő szakemberek megvitatták és ütköztették álláspontjaikat, melynek eredményeként megvilágításra került a társszervezetek közötti együttműködés jelentősége.

Az idei évben az MH Egészségügyi Központ szervezésében életre hívott tudományos konferencia a résztvevők visszajelzései szerint is üde színfoltja volt a rendvédelmi szervek egészségügyi területével foglalkozó szakemberei számára. A rendezvény olyan fórumot biztosított az érintett témák megvitatására, amelyek az aktuálisan jelentkező feladatok megoldásához elengedhetetlenek.

ESZA