Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét külföldi küldöttség a Honvédkórházban

2012. július 30., hétfő 7:58

Az Amerikai Légierő Magyarországra érkező, 19 fős szakértő csoportjának egyik képviselőjeként tett látogatást a Honvédkórház központi telephelyén Derec Hudson őrnagy, július 25-én. Az 1 fős delegációt Dr. Zsíros Lajos Ph.D orvos ezredes, MH fősebész, az Általános Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Várhelyi Levente Ph.D orvos alezredes, ortopéd szakrendelés vezető főorvos fogadta.

A látogatása célja az volt, hogy a szakértő megfelelő képet kaphasson a Honvédkórház tevékenységéről és annak képességeiről. Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes ennek tükrében tartott tájékoztató előadást az Európában állomásozó Amerikai Légierő nemzetközi egészségügyi specialistájának. A prezentációt követően Derec Hudson őrnagy úr a fontosabb osztályok, a Sürgősségi Betegellátó -, a Központi Radiológiai Diagnosztikai – valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, megtekintésével nyert bepillantást a kórház életébe. A látogatást a Helikopter leszállóhely szemrevételézése zárta.

Az amerikai szakértő nagy megelégedettséggel beszélt a Honvédkórház felszereltségéről, továbbá pozitívan szólt a gyógyító és a katona-egészségügyi képességekről is.
ESZA