Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Japán orvoscsoport az MH EK-ban

2013. október 9., szerda 8:19

A magyar egészségügy és elsősorban az idősek ellátása iránt érdeklődött az a 20 fős japán orvosokból és egészségügyi szakemberekből álló csoport, amely az MH Egészségügyi Központ - Honvédkórházban tett látogatást  2013. 10. 07-én.

A Japán Kórházszövetség szervezésében meghirdetett tanulmányút keretén belül érkezett a 20 fős orvosokból, nővérekből, és más egészségügyi dolgozókből álló csoport, akik elsősorban a magyar egészségügyi ellátás, ezen belül a Honvédkórház szerepével, az igényjogosulti körrel, az ágyszámokkal, az ápolási idővel és a finanszírozással kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A látogatók érdeklődtek a magyar orvosi képzés felépítéséről, a betegek várakozási idejéről is – egyúttal keresve az összefüggéseket a két idősödő korfájú ország eltérő átlagéletkora valamint egészségügyi ellátási rendszere és orvosszakmai háttere között.

1609150784

Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes, interaktív előadását követően körbevezette a csoportot az épületben, bemutatva többek között a Baleseti Sebészeti Osztályt, a Sürgősségi Betegellátó Osztályokat és a sokktalanító műtőt is. A jelenlévők hasznosnak ítélték a kórház megtekintését, a tájékoztatást és az interaktív fórum lehetőségét. A két fél egyúttal kifejezte, hasonló, kölcsönös látogatások megszervezését örömmel venné a jövőben is.

1609150784
ESZA