Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járványügyi intézkedések – összefoglaló III.

2020. december 11., péntek 12:12

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ járványügyi intézkedéseit az alábbiakban olvashatják. 

A Járóbeteg Szakrendelő Intézetben (főbejárattól jobbra a földszinten) COVID ambulanciát hoztunk létre, COVID fertőzésen átesett betegeink belgyógyászati, sebészeti és baleseti sebészeti vizsgálatára.

1609152353

Ne feledjék: A hozzátartozók részére a koronavírusos, COVID osztályon fekvő betegeink állapotával kapcsolatban a kollégák a 30/823–6595 telefonszámon adnak tájékoztatást, hétköznapokon 08:00–16:00 óra között.

A kormány által elrendelt, önkéntes alapon működő antigén tesztelés folyamatos az egészségügyi dolgozók körében.

Néhány dolgozónk részt vesz a Szent László Kórházban mellkasi ultrahang vizsgálat elsajátításához szükséges továbbképzésen.

A Kardiológiai Osztályunkon COVID részleget hoztunk létre. A COVID részlegek és osztályok bővítése fokozatosan, a betegszámoknak megfelelően történik.

1609152353

A telephelyenkénti ágyszámok folyamatos nyomon követését, koordinálását végezzük a hatékonyabb ellátásszervezés érdekében.

A Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyeken oxigéntartályok beszerelésének előkészületei zajlanak.

Lélegeztetőgépek, monitorok, EKG készülékek, gyorstesztek érkeztek és érkeznek igényeink és a lehetőségek szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól. A Tünde utcai telephelyünk raktáraiba is folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések.

2020. december 05-én az integrált laborunk elérte a 100.000. mintalevételi számot. A laborban végzendő feladatok ellátását önkéntes orvostanhallgatóink támogatják.

A biztonságos betegellátás érdekében több mint 500 egészségügyi dolgozói, a profiloknak megfelelő átirányítás történt.

A koronavírus-elleni védőoltásokra való felkészülés első állomásaként Budapesten kijelölték intézményünket is, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók önkéntes alapú védőoltása.

A két ünnep között, megerősítve a növekvő számú betegellátást, gazdasági ügyeletet működtetünk.

1609152353

Köszönjük kollégáinknak az áldozatos, sokszor embert próbáló munkájukat! Kitartunk, együtt legyőzzük a COVID-ot!

ESZA