Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Jótékonysági koncert a Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára

2018. szeptember 7., péntek 16:23

A Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncertet a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szeptember 4-én, kedden, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

A kulturális rendezvényt az első demokratikusan megválasztott magyar kormány miniszterelnökének felesége, Antall Józsefné és gróf Nyáry Éva festőművész, Emeritus Nagyperjel is megtisztelte.
1609151665
A megnyitón dr. Pellek Sándor orvos alezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szív-, Ér- és Mellkassebészeti Osztály mellkassebészeti részlegének vezető főorvosa, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend magyarországi nagyperjele elmondta: a közös kulturális rendezvény lényege egy olyan alapítvány támogatása, amely a világon a legmagasabb halálozással járó kardiovaszkuláris betegségekkel veszi fel a harcot. „A Honvédkórház parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy azonnal a kezdeményezés mellé állt, és ennek eredményeképp jött létre az úttörőnek számító kulturális megállapodás a két szervezet között. Emellett a lovagrend célja, hogy olyan archaikus emberi értékekkel járuljon hozzá a kezdeményezéshez és mutasson példát az ifjúságnak, mint a becsületesség, a hűség, a jótékonyság, a szolgálat és az udvariasság. ”
1609151665
Ezt követően dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke fejezte ki örömét annak kapcsán, hogy a jótékonysági gálaesttel lehetőség nyílt a Magyar Szívsebész Társaság nemes céljainak támogatására.
1609151665
Végezetül dr. Szolnoky Jenő osztályvezető főorvos a Magyar Szívsebészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette az alapítvány legfőbb célkitűzését, miszerint: az alapítvány legfőbb célja, hogy fiatal szívsebészeket kiemelkedő szakmai presztízzsel rendelkező szívsebészeti központokba küldjenek tanulni, akik a későbbiekben egy magasabb szintű tudással felvértezve tudnak munkálkodni a magyar szívsebészet fejlődésén.
1609151666
Ezt követően először a Király Miklós nevével fémjelzett Suzuki Gyermek Zenekar, majd a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból álló, virtuóz Harsona Kvartett és a Grassalkovich Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget. Dr. Pellek Sándor nagyperjel, az együttműködő szervezetek és a művészek munkáját az alkalomra készített, egyedi Nagyperjeli Éremmel köszönte meg.
Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Rácz Tünde
ESZA