Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Jött, látott, szeretetet osztogatott

2017. december 6., szerda 11:01

Inkognitóban, nem kéményen át, de nem is szarvasok vontatta szánon, kemény évekkel a vállán érkezett a fehérszakállú a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyére. Még puttony sem volt a hátán, mert tolókocsija csordultig volt csomagokkal, szíve pedig szeretettel melyből bőségesen osztogatott az ágyukhoz kötött, szeretteiktől távol levő beteg embereknek, és az Őket gyógyító, ápoló és gondozó személyzetnek.

1609151474

Szorgalmasan rótta az emeleteket, kórtermet ki nem hagyott, beteget el nem felejtett. Illendően kopogtatott, dallal, mosollyal fogadtatott. Szép szavaival könnyeket-, piros köpenyével dalt is fakasztott. Hozzátartozóktól köszönetet kapott.

Sokan megismerték, üdvözölték, szóba álltak vele, közben osztogatta a csomagokat, meg nem állt a keze. Puszit is kapott szép szavakkal bőven, integettek utána kézzel, s keszkenővel. Néhány órás jelenléte melegséget varázsolt a betegek szívébe. Kérlelték is maradjon, de őt estére már a gyerekek várták. Megértették. Illedelmesen búcsúztatták, s ahogy érkezett, csendesen, botjára támaszkodva elballagott.

1609151474

Néhány emelettel lejjebb levetette piros köpenyét és láthatatlanná vált, hogy 2018-ban újra elhozhassa ajándékát s a gondoskodást, mellyel a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány látta el őt. Ugye kedves Jánka Gyuri bácsi és Medgyesi Tivadar a betegek jövőre is számíthatnak rátok?

ESZA