Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katona-egészségügyi szakemberek tanácskoznak Budapesten

2015. szeptember 15., kedd 13:03

Katona-egészségügyi szakemberek tanácskoznak a következő napokban Budapesten, az idén immáron huszonharmadik alkalommal megrendezett Többnemzeti Katona-egészségügyi Konferencián.

1609151035

Dr. Orosz Zoltán altábornagy nyitotta meg szeptember 14-én, hétfő reggel a Többnemzeti Katona-egészségügyi Konferenciát a budapesti Art Hotelben. Mint a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese rövid köszöntőjében rámutatott, jelen esemény az 1992-ben kezdődött amerikai-magyar katona-egészségügyi konferenciák továbbfejlesztése, amelyet idén már huszonharmadszorra rendeztek meg. Orosz Zoltán méltatta a rendezvény sokrétű megközelítését is, hiszen a konferencia témakörei között egyaránt szerepelnek megelőzési vagy járványügyi kérdések, a menedzsmenttel kapcsolatos előadások, illetve súlyos sérültek ellátásával kapcsolatos prezentációk.

1609151035

Mint az altábornagy rámutatott, napjainkban különösen fontos ez az átfogó szemlélet, hiszen a jelenlegi biztonsági környezet is állandó készenlétet kíván meg mindenkitől – így a katona-egészségügyi szakemberektől is – a maga folyamatosan változó, kiszámíthatatlan körülményeivel. Példaként említette az Iszlám Állam tevékenységét, az azzal szorosan összefüggő migrációs válságot, illetve az ukrajnai helyzetet. Orosz Zoltán a katona-egészségügy szempontjából alapvetőnek nevezte a harctéri tapasztalatok feldolgozását és visszaforgatását, és a kihívások folyamatos elemzését is, a konferenciához pedig sok sikert és eredményességet kívánt a résztvevőknek.

1609151035

Forrás: www.honvedelem.hu

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

ESZA