Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Katonai felsővezetők látogatása az MH Egészségügyi Központban

2019. november 11., hétfő 9:57

A jövő katonai felsővezetői  látogattak az MH Egészségügyi Központba (MH EK) 2019. november 7-én.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak 29. tancsoportjának (KFSZTSZ-29) 12 hallgatója, Szilágyi Tibor alezredes vezetésével járt intézményünkben.
1609152104
A KFSZTSZ-29 vezetőjét valamint az alakulatoktól érkező ezredes, alezredes hallgatókat Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy az MH EK parancsnoka és Csókos Gábor ezredes, törzsfőnök fogadta.
1609152104
A szak hallgatói az immáron hagyományosnak nevezhető látogatáson betekintést kaptak az intézmény speciális rendeltetéséből adódó szervezeti felépítésébe, feladatrendszerébe és a vegyes finanszírozásból adódó kihívásokba, ízelítőt kaptak a mindennapi feladatok tárházából illetve rövid és hosszú távú tervekről is szó esett.
A parancsnok az intézmény általános bemutatását követően kitért a Honvédkórház szakember-utánpótlásban játszott kiemelkedő szerepére, bemutatta a NATO katona-egészségügy elveit és az egészségügyi biztosítással kapcsolatos hazai feladatokat, missziós egészségügyi tevékenységeket.
A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központról szóló tájékoztató előadást Dr. Tóth Zoltán alezredes, NATO KEKK Interoperabilitási Osztály, osztályvezető helyettese tartotta.
1609152104
A delegáció a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának életébe is betekintést nyerhetett. A kórházbejárás alkalmával Dr. Muzsay Ildikó ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatójának kíséretében megtekintették a centrum ambuláns és fektető részét.
Elmondható, hogy az alakulatok tevékenységi körének helyszínen történő megismerése fontos a jövő felsővezetői számára, ezért a katona-egészségügy speciális területének ismerete is elengedhetetlen.
ESZA