Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

KatonaSuli Program tanulói az MH EK-ban

2016. február 26., péntek 8:28

A KatonaSuli Programhoz csatlakozott Than Károly Ökoiskola, Gimnázium és Szakközépiskola végzős tanulói tettek látogatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2016. február 25-én, hogy a gyakorlatban is megismerjék a katona-egészségügy működését. 

Az iskolások az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Hadműveleti és Kiképzési Főnökség koordinálásával működő KatonaSuli Program keretében folyamatosan ismerkednek meg a Magyar Honvédség alakulataival, melynek során ezúttal az MH EK-ba látogattak, hogy a gyakorlatban is láthassák, hogyan működik egy sajátos feladatrendszerű civil-katonai egészségügyi intézmény.

1609151087

A hallgatók először egy általános tájékoztatást kaptak az MH EK Parancsnoki Iroda kommunikációs tisztjétől, az intézmény sajátosságairól – mind egészségügyi intézményként, mind katonai alakulatként. A Honvédkórház komplex feladatrendszeréről, kiemelten a sürgősségi ellátásról Micskei László közalkalmazott tartott előadást. Az intézmény, illetve a Magyar Honvédség katona-egészségügyi tevékenységét és missziós szerepvállalását, az ennek koordinálásában tevékenyen részt vevő Pető Zsolt őrnagy mutatta be.

1609151087

A tájékoztatókat követően a csoport megtekintette a Klinikai Demonstrációs Egység felszereltségét és működését, az automata anyagszállítási rendszer részét képező csőpostát és robotokat, valamint a helikopter leszállópályát.

1609151087

A Katonai Alapismeretek tantárgyért felelős Balogh Zsolt nyugállományú alezredes és a csoportot vezető Bíró Máté osztályfőnök megköszönte, hogy a diákok betekintést kaphattak a katona-egészségügy területére, különösen érettségi vizsga előtt, amely során külön tételben kell számot adniuk az elsősegélynyújtásról, valamint a harctéri sebesültellátásról.

1609151088
ESZA