Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli Program tanulói az MH EK-ban

2015. április 23., csütörtök 9:51

A KatonaSuli Programhoz csatlakozott Than Károly Ökoiskola, Gimnázium és Szakközépiskola végzős tanulói tettek látogatást az MH Egészségügyi Központban 2015. április 21-én, hogy a gyakorlatban is megismerjék a katona-egészségügy működését.

1609150977

Az iskolások az MH Budapest Helyőrség Dandár Hadműveleti és Kiképzési Főnökség koordinálásával működő KatonaSuli Program keretében folyamatosan ismerkednek meg a Magyar Honvédség alakulataival, melyből adódóan az MH EK-ba látogattak, hogy a gyakorlatban is láthassák, hogyan működik egy sajátos feladatrendszerű civil-katonai egészségügyi intézmény.
1609150978

A hallgatók először egy általános tájékoztatást kaptak az MH EK Parancsnoki Iroda kommunikációs tisztjétől, az intézmény sajátosságairól – mind egészségügyi intézményként, mind katonai alakulatként.
A Honvédkórház komplex feladatrendszeréről, kiemelten a sürgősségi ellátásról Pápai Tibor őrnagy, a Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója tartott előadást. Az intézmény, illetve a Magyar Honvédség katona-egészségügyi tevékenységét és missziós szerepvállalását, az ennek koordinálásában tevékenyen részt vevő Pető Zsolt őrnagy mutatta be.
1609150978

A tájékoztatókat követően a csoport megtekintette a Sürgősségi Betegellátó Osztály és a Klinikai Demonstrációs Egység felszereltségét és működését, az automata anyagszállítási rendszer részét képező csőpostát és robotokat, valamint a helikopter leszállópályát.
1609150978

A Katonai Alapismeretek tantárgyért felelős Balogh Zsolt nyugállományú alezredes és a KatonaSuli Programot koordináló Faludi Miklós főtörzsőrmester megköszönte, hogy a diákok betekintést kaphattak a katona-egészségügy területére, különösen érettségi vizsga előtt, amely során külön tételben kell számot adniuk az elsősegélynyújtásról, valamint a harctéri sebesültellátásról.
1609150978
ESZA