Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kezed Életet menthet

2016. október 26., szerda 8:04

Negyedik alkalommal rendezték meg Európa-szerte a Restart a Heart Day (~Élessz újra egy szívet Nap), amelyhez a „Kezed életet menthet” rendezvénysorozattal hazánk számos intézménye, így a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ is csatlakozott 2016. október 16-án. 

Az Európai Újraélesztési Társaság felhívása alapján idén október 16-án is megtartották számos országban a Restart a Heart Day (~Élessz újra egy szívet Nap) programot, amelyhez a Magyar Resuscitatios Társaság (továbbiakban MRT) közreműködésével hazánk is csatlakozott a „Kezed életet menthet” rendezvénysorozattal.

Magyarországon minden órában meghal valaki hirtelen szívmegállás miatt. Az MRT célja, a váratlanul bekövetkező keringésmegállások ellátása és az elkerülhető halál megelőzése a társadalom minden tagja számára. Ehhez azonban szükséges az eszköz nélküli újraélesztés technikájának elsajátítása és rendszeres begyakorlása, amelyre minden érdeklődőnek alkalma nyílt a programhoz csatlakozott intézményekben október 14 és 18 között. Országszerte számos helyszínen, kórházban – így a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban – valamint a megyeszékhelyek Mentőállomásain, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinél, általános és középiskolákban és művelődési házakban bővíthették újraélesztési tudásukat és készségeiket az érdeklődők.

A programhoz csatlakozva intézményünk Klinikai Demonstrációs Egysége két instruktor irányítása mellett 78 fő részére biztosította az eszköz nélküli újraélesztés elméleti és gyakorlati képzését. A résztvevők köre az óvodás korúaktól a kamaszokon át, a felnőtt korosztályig terjedt és többségük szakközépiskolákból, gimnáziumokból került ki. A laikus segélynyújtók mellett szakképzett kollégák is megtisztelték jelenlétükkel intézményünket, támogatva ezzel a program fontosságát, megerősítve a helyi szervezők hitét az emberek segíteni akarásában.

A Klinikai Demonstrációs Egység és az Ápolási Igazgatóság dolgozói ez úton is köszönik mindenki aktív részvételét!

1609151186
ESZA