Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korszerű lehetőségek a fizioterápiában

2019. február 7., csütörtök 9:03

„Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” címmel szabadon választható továbbképzést tartott az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézet a Járóbeteg Szakrendelő Intézet Reumatológia és Fizioterápia Szakrendeléssel közös szervezésben 2019. január 25-26-án.

1609151771
A Hévízi Rehabilitációs Intézetben megrendezett eseménynek a középpontjában, ahogy az elmúlt években is, ¬ a fizioterápia komplexitása került.

A tanfolyamnak az elméleti ismeretek mellett szerves részét képezik az esettanulmányokon alapuló gyakorlati tapasztalatok ismertetése is. Idén az úgynevezett „5 percesek” keretén belül Samu Katalin, Trapp Bernadett esetbeszámolóit hallhatták az érdeklődők, valamint a csapatmunkának köszönhető eredményekről számolt be Hajdu Henrietta és Buzás Ildikó.

A tapasztalat feldolgozás mellett elméleti kérdések is előtérbe kerültek neves előadók előadásában. Érsebészetről Prof.dr. Dzsinich Csaba tartott előadást, radiológia szakterületről Dr. Mester Ádám Ph. D., neurológiai témában Dr. Vásárhelyi Tóth Sándor Ph. D., ortopédiáról Dr. Bogosi Tibor és pszichiátria vonatkozásában Dr. Lukács Hedvig Ph. D.

A fizioterápia sokrétűségére Dr. Reider – Gera Ildikó hívta fel a figyelmet, aki kiemelte, hogy a különböző területek ismerete fontos tényező a szakmai sikerek eléréséhez.

A konferencia résztvevői nem csak a hagyományos fizioterápiás módszerekkel ismerkedhettek meg: Dr. Szalkai Iván Ph. D. előadásában az ayurvédikus orvoslás szemléletéről, Dr. (jur.) Gombkötő Andreától a hangtál terápiáról, Aranyossy Klára pedig a gyógytorna fontosságát emelte ki.

A „Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” konferencia lehetőséget nyújt a résztvevőknek a kapcsolatépítésre, illetve komoly szakmai megbeszélésekre, tanácskozásokra is.
1609151771
ESZA