Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösségi ösztönzéssel a Honvédkórházban

2015. december 3., csütörtök 14:18

A Balassi Bálint- és több más budapesti bajtársi egyesület érdeklődőinek tartott tájékoztató előadást Dr. Kovács András szakorvos-jelölt, az MH Egészségügyi Központ Plasztikai- és égéssebészeti osztály munkatársa az osztály sajátos ellátást folytató gyógyító tevékenységéről 2015.11.26-án.

A résztvevők érdeklődve figyelték a vetített képeken, a szóban megfogalmazott gondolatokban, hogy a Plasztikai- és égéssebészeti osztály milyen sokirányú gyógyító tevékenységet folytat. Dr. Kovács András előadásából az is kiderült, hogy osztályon végzett műtétek testi és lelki gyógyulást hozhatnak, javíthatják az életminőséget, de egy-egy komoly műtét után – daganat, baleset –jelentősen hozzájárulnak a sérült szervek funkcióinak regenerálásához, helyreállításához, mindemellett az esztétikai célú beavatkozásoknak óriási szerepük van a lelki egyensúly visszanyerésében, megerősítésében.
1609151061
A megelőzés fontosságát hangsúlyozva rávilágított, hogy bármilyen bőrelváltozásnál legjobb mielőbb orvoshoz fordulni, s nyilvánvaló tünetek nélkül is érdemes évente egyszer kontroll vizsgálaton részt venni.
1609151061
A jó hangulatban telt tájékoztatón az elhangzottakból, a kérdésekre adott válaszokból, a résztvevők ismét új, hasznos ismereteket szerezhettek aktuálisan a bőrgyógyászati problémák gyógyításának lehetőségeiről.

ESZA