Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezárult az akkreditált sürgősségi ápolóképzés

2014. december 19., péntek 12:57

Oklevélátadással zárult az akkreditált sürgősségi ápolóképzés december 15-én az MH Egészségügyi Központban. A képzésen 38 fő vett részt, mindannyian a Magyar Honvédség szakállományának tagjai.

1609150928

Az ünnepséget Rauh Edit, a GYEMSZI Egészségügyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság főigazgató helyettese köszöntő beszédével nyitotta meg, amelyben biztosította a végzett hallgatókat, hogy a jövőben is lehetőségük nyílik fejlődésüket szolgáló képzéseken részt venni. Az Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően sok hasonló képzést tartanak és a jövőben is megragadnak minden hasonló alkalmat.

1609150928

Dr. Zsiros Lajos orvos dandártábornok, az MH EK orvos igazgatója beszédében kiemelte, hogy a szakmai képességet nem lehet eléggé fejleszteni, a szaktudást folyamatosan bővíteni kell.

Az ünnepi beszédeket az avatási eskü követte, amelyben a végzett hallgatók esküt tettek arra, hogy az egészségügyi szolgálat fejlődését előmozdítják, munkájukat legjobb tudásuknak megfelelően végzik, szakmai ismereteiket fejlesztik. Az eskütételt követően az oklevelek átadására került a sor.

1609150928

Az oklevelek átadása után Dr. Pápai Tibor őrnagy az MH EK Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezető ápolója, a képzés vezetője, kiemelte, hogy a képzéssel egy fontos cél valósult meg: a saját szakállományt saját intézményben képezhették ki, így az egészségügyi ismereteken túl, speciális katona-egészségügyi ismeretekkel és képességekkel is felruházhatták a hallgatókat.

1609150928

Végezetül Botos Katalin, az MH EK ápolási igazgatója hozzátette, a GYEMSZI-vel való közös gondolkodás a magasabb színvonalú betegellátást szolgálja. Gratulált a résztvevőknek kiemelve, hogy felnőttként tanulni az igazán dicséretes fejlődési forma.

ESZA