Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megállapodás a HODOSSZAL

2014. november 3., hétfő 10:30

Közalkalmazottakra vonatkozó, új Kollektív Szerződés jött létre az MH Egészségügyi Központ és a HODOSZ között.

1609150907
Több fordulós egyeztetést követően 2014. október 31-én Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és Balláné Pétervári Zsuzsanna, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) helyi alapszervezetének titkára aláírták az MH EK közalkalmazottaira vonatkozó új Kollektív Szerződést. Jelenlétével Dr. Zsiga Imre, a HODOSZ elnöke is megtisztelte az eseményt.
A kollektív szerződés egyrészt a közalkalmazottak jogait és kötelességeit teszi áttekinthetővé, azaz segítséget nyújt az egészségügyre és a honvédelmi ágazatra vonatkozó speciális jogszabályok közötti eligazodáshoz, másrészt több olyan munkajogi területet is rendez, melyeket a vonatkozó jogszabályok nem szabályoznak, viszont lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdekelt felek ezekben a témákban megállapodjanak, és megállapodásukat kollektív szerződésbe foglalják.
A kollektív szerződés jelentősége többek között abban áll, hogy a személyi hatálya kiterjed a MH EK állományába tartozó valamennyi közalkalmazottra, tekintet nélkül arra, hogy a közalkalmazott tagja-e a kollektív szerződést kötő érdekképviseletnek.
A kollektív szerződés hamarosan a honlapon is elérhető lesz.
1609150907
ESZA