Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megállapodás az MH EK és az Országgyűlési Őrség között

2018. február 1., csütörtök 15:25

Együttműködési megállapodást írt alá a  Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Országgyűlési Őrség február 1-én, csütörtökön a Parlamentben.

A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást Kun Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka és Tóth László ogy.dandártábornok, az Országgyűlési Őrség parancsnoka írta alá. A dokumentum a felek részére keretet biztosít egymás tevékenységének támogatására, ezzel is elősegítve a magas színvonalú egészségügyi ellátás megteremtését.

1609151528
Kun Szabó István vezérőrnagy az aláíráskor elmondta: „Hagyományosan jó a kapcsolat az Országgyűlési Őrség és a Magyar Honvédség között, ez köszönhető a Koronaőrség és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár együttműködésének is. A kapcsolatot magasabb szintre emeli az, hogy az MH Egészségügyi Központ is bekapcsolódik ebbe a rendszerbe. ”

A megállapodás szerint az Őrség vállalja, hogy az MH EK munkatársai részére személyvédelmi alapismereti képzést és az Országházhoz kapcsolódó kulturális képzéseket, látogatásokat biztosít. A kontraktus értelmében az MH EK az Őrség hivatásos állományú tagjainak harctéri életmentő katona, valamint harctéri mentőkatona egészségügyi szakkiképzéseket tart.

1609151528
„Az együttműködési megállapodás aláírása, hatalmas segítséget jelent számunkra, hiszen csak az Egészségügyi Központ tud biztosítani ilyen magas szintű, több hónapon át tartó szakmai képzést. Ez egy páratlan lehetőség. ” – hangsúlyozta Tóth László ogy.dandártábornok.
Az aláíráson jelen volt dr. Bánsági László ezredes, a MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője. Az Országgyűlési Őrség részéről Gottlieb János ogy.ezredes, a Személyvédelmi Igazgatóság igazgatója, Bertalan Dávid ogy.alezredes, a Személyvédelmi Igazgatóság Személybiztosító Osztály osztályvezetője és Horváth László ogy.ezredes, az Országgyűlési Őrség Objektumvédelmi Igazgatóság igazgatója vett részt az eseményen.
1609151528
Forrás: honvedelem.hu
Cikk: Faragó Fanny
Fotó: Dévényi Veronika

ESZA