Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Megkezdték munkájukat az önkéntes műveleti tartalékosok az MH EK-ban

2013. július 5., péntek 8:52

Önkéntes műveleti tartalékosok kezdték meg 60 napos munkájukat az MH Egészségügyi Központban 2013. július 02-tól. Egy főtiszt a Honvédkórház Mentő Osztályán, illetve kettő személyügyi területen a balatonfüredi és a kecskeméti telephelyen. Az első nap a számukra szükséges eligazítással és felkészítéssel kezdődött.

1609150771

Többek között a szakma szeretete, a hivatástudat és a Magyar Honvédséghez történő kötődés játszott szerepet jelentkezésükben. Mindhárman hivatásos katonaként, majd nyugállományba vonulásukat követően közalkalmazottként dolgoztak ezév június 31-ig. Dr. Gürtler Zsuzsanna orvos alezredest a gyógyítás szeretete és a beteg emberek megsegítésének vágya sarkallta arra, hogy mentőszakorvosként végzett 22 éves munkája és a területi sürgősségi ellátásban való 20 éves részvétele során szerzett tapasztalataival segítse az MH EK mentőszolgálatát. A személyügyi területen dolgozó Vincze István alezredes és Benech Judit őrnagy bevonulását többek között azért kérte a nyári időszakra, hogy feladataik átadás-átvételét követően az átmeneti időszakban is támogassák a kollégákat a zökkenőmentes munkavégzésben. Közülük Vincze alezredes önkéntes műveleti tartalékosként már a néhány héttel ezelőtti árvízi védekezésben is részt vett.


Szeptemberben újabb 3 fő, illetve a későbbiek során további önkéntes műveleti tartalékosok bevonulása várható, ezzel is segítve az MH EK szakmai munkáját a katonai és a civil egészségügyi területen egyaránt.

ESZA