Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Pápai Bázisrepülőtér nemzetközi állományának egészségügyi ellátása az MH Egészségügyi Központban

2014. október 1., szerda 13:11

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) programban részt vevő országok nemzeti rangidősei tettek látogatást szeptember 22-én az MH Egészségügyi Központban a pápai bázison dolgozó nemzetközi állomány és családtagjaik egészségügyi ellátási lehetőségeinek feltérképezése céljából.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) egy független, nemzetközi program, melyben tíz NATO tagállam (Bulgária, Észtország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok), valamint két NATO békepartnerségi ország (Finnország és Svédország) vesz részt.
1609150886

Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka programnyitó beszédében megköszönte a SAC megtisztelő érdeklődését az intézmény egészségügyi szolgáltatásai iránt és biztosította a látogatókat az ellátások egyenletesen magas minőségéről és szakmai színvonaláról. Kiemelte, hogy az MH EK az északközép-magyarországi térségvezető egészségügyi szolgáltatója. Az egészségügyi ellátás teljes vertikumának lefedése és legmagasabb progresszivitási szinten történő nyújtása mellett, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának oktatókórházaként valamint minősített tudományos kutatóhelyként is működik.

Az Intézmény feladatait, szakmai profiljait és a nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat bemutató prezentációt követően a delegáció meghallgatta Dr. Stefan Kowitz dandártábornok előadását a NATO KEKK felépítéséről, feladatairól és működéséről, majd megtekintette a járóbeteg szakrendelőt, a diagnosztikai részleget, végül a fekvőbeteg osztályoknak helyet adó hotelszárnyat. A nemzeti rangidősök tájékoztatást kaptak az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáférés lehetőségeiről és feltételeiről.
1609150886

A látogatás végén a delegáció vezetői, Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője és Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka a nap során megismert magas színvonalú szakmai munka és a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő infrastruktúra iránti elismerésének adtak hangot, és jelezték, hogy nagy örömükre szolgálna, ha az MH EK vállalná a pápai bázison dolgozó nemzetközi állomány egészségügyi ellátását. A felek megállapodtak abban, hogy folytatják az egyeztetést és megkezdik a Szolgáltatási Szerződés részleteinek kidolgozását.
ESZA