Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mi történt az elmúlt héten?

2020. március 30., hétfő 13:43

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumába összesen 652 fő érkezett ellátásra 2020. március 23. és március 29. között. A 652 főből 3-an életveszélyes, 104-en kritikus, további 403 fő sürgős ellátást igénylő állapotban kerültek az intézményünkbe, közülük 231 főt szállítottak be mentőgépjárművel.  

Ellátásukat követően 214 személyt vettek fel további ellátásra a kórház különböző osztályaira. Orvosaink 2 életmentő és 98 akut műtétet végeztek a kijelölt időszakban nem került sor. A járó beteg szakrendelésen kizárólag akut és sürgős eseteket fogad az intézmény. Sürgősségi Centrum 2020. 13. hét

1609152204

A hét folyamán a kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályán 39 baba és egy ikerpár jött a világra. A Koraszülött Intenzív Osztályon naponta átlagosan 15 kisbabáról gondoskodtak dolgozóink. A katona- egészségügyi képzések keretén belül, az elmúlt héten 13 katona felkészítése zajlott. Katonai alkalmasság-vizsgálaton közel kétszáz fő vett részt. A kialakult járványügyi helyzetnek megfelelően, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarára előszűrésre alkalmas sátrakat telepített az MH Egészségügyi Központ, segítve a járványügyi helyzet megfékezésére szolgáló intézkedéseket. A betegellátás folyamatairól és részleteiről honlapunkon és közösségi oldalainkon folyamatos tájékoztatást adunk.

www.honvedkorhaz.hu

ESZA