Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás és barátai lepték meg gyermekeinket

2017. december 15., péntek 22:15

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ fővárosi és vidéki telephelyein dolgozók gyermekeit is megörvendeztette a Mikulás idén.

December első és második hetében többszáz csemetét lepett meg a Mikulás azzal, hogy rénszarvas szánjával minden városban leszállt és puttonyából kis ajándékcsomagokat osztott. Mindenhol jó hangulatban, vidám zenés műsorral, a közelgő találkozás örömétől izgatottan várták őt. A Mikulás minden gyermeknek névre szólóan kis ajándékcsomagot osztott, és fotón is megörökíthették ezt a különleges találkozást. A Télapó azokról a gyermekekről sem feledkezett meg, akik betegség vagy más ok miatt nem tudtak vele személyesen találkozni, számukra a szüleiken keresztül juttatta el kis ajándékcsomagukat.
1609151478
Az intézmény budapesti kollégáinak gyermekei oly sokan voltak, hogy több nap is tett látogatást a Mikulás, hogy senki ki ne maradjon az ajándékozásból, amiért egész évben jó volt. Magic Hajnalka és Habók János vidám bűvészműsorral foglalta le a gyermekeket a Mikulás megérkezéséig, aki minden gyermeket nevén szólítva kedves szavakkal köszöntött, mialatt az odavarázsolt nyuszit simogathatták az apróságok.
1609151478

A kecskeméti Repülőorvosi és Alkalmasságvizsgáló Intézetben a gyermekek és szülők Mikulás- váró perceit a Lóca együttes zenés programja színesítette, amelybe a gyermekeket is bevonták. A megtanult énekeket, mondókákat az együttes segítségével közösen előadták a Mikulásnak, majd újakat is tanultak vele.

1609151478
Rosta Géza előadóművész megzenésített versei tették hangulatosabbá a várakozást az MH EK Hévízi Mozgásszervi és Rehabilitációs Intézetben. Mikulásbácsi és barátai színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget, majd az est zárásaként – hó hiányában – a műhó szórása aratott felejthetetlen (habos hóparti-szerű) élményt. A műsor után a Télapó és barátai az intézet vacsorázni tartó betegeit is köszöntötték.
1609151478
Egy kis mesével, találós kérdésekkel és viccekkel kezdődött a műsor az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézetben. Közben megérkeztek az ügyes kis krampuszok, végül a jó öreg Mikulás. A gyermekek még kis versikékkel is készültek, annyira várták őt. A rajzpályázat eredmény hirdetése után megérkezett Tüsi Bohóc is, aki igazán vicces produkcióval állt elő. Közben csillámtetkó festés és lufi hajtogatás színesítette az estét.
1609151478
Az MH EK Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetben dolgozó munkatársak mind nagy örömmel fogadták az ünnepség kezdeményezését, minden dolgozó elhozta kiskorú gyermekét, sőt még a nagymamák is behozták unokáikat. A különleges, egyedi műsorhoz minden kicsi és nagy hozzátette szívét-lelkét: Dr. Kósa István osztályvezető főorvos gyermekei énekeltek és furulyáztak, Sötétné Marton Judit ápolási vezető kislánya verset mondott, Herczeg Melinda diplomás ápoló kisfia zongorázott, Sipos Éva főnővér kisfia hegedűn játszott. Mikulás váró dalokat énekelt zenei aláfestéssel Pálinkás Rita szívkórházban dolgozó szociális munkás. Majd megérkezett a Mikulás, és a két krampuszkája. Az ünnepség után még sokáig játszottak a gyerekek a kialakított játszósarokban, illetve családi fotók készítésére is lehetőség nyílt, amelyben egy profi fotós apuka segédkezett. A háttér dekorációkat és a csúszdát a veszprémi MH Légi Vezetési és Irányítási Központ munkatársai adták kölcsön az ünnepség idejére.
1609151479
Jó volt látni a gyermekeink mosolyát, a meghittséget, ahogyan együtt énekeltek és az izgatott várakozásukat, csodálkozásukat a Mikulás és a Krampuszok láttán. Mindenki nagyon jól érezte magát, bízunk benne, hogy jövőre is meglátogatnak minket!
1609151479
ESZA