Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mongol delegáció látogatása az MH Egészségügyi Központban

2014. május 13., kedd 8:24

A mongol védelmi miniszterhelyettes vezetésével hazánkba látogató delegáció több napos programja keretében az MH Egészségügyi Központ intézményével ismerkedett 2014. 05. 08-án.

1609150847

A két ország közötti kapcsolatok megismerése, erősítése céljából hazánkba látogató Avirmid Battur védelmi miniszterhelyettest, Dr. Tugsjargal Gandi, Mongólia magyarországi nagykövetét és a velük érkező küldöttséget az MH Egészségügyi Központban Szabó István vezérőrnagy, parancsnok, Dr. Zsiros Lajos orvos dandártábornok, orvosigazgató és Dr. Horváth Péter orvos ezredes, Csapategészségügyi és gyógyító osztály osztályvezetője fogadta.

1609150847

A központ parancsnoka az intézmény történelméről, szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről szóló prezentációját nagy figyelemmel követték a vendégek. Fokozottan érdeklődtek az igényjogosulti- és ellátottsági kör összetételéről és meglepődve tapasztalták, hogy nem csak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományának tagjai, hanem azok hozzátartozói, illetve a MÁV és a Belügyminisztérium dolgozói és azok családtagjai is igénybe vehetik a kórházi ellátást.

1609150847

A programot Dr. Zsiros Lajos o.ddtbk kórházbemutatója zárta, mely során a Sürgősségi Betegellátó Centrumot és a Klinikai Demonstrációs Egységet tekinthették meg a delegáció tagjai. Utóbbi helyszínen a mongol egészségügyi hallgatók intézményünkben történő oktatásának illetve a kórház és a budapesti mongol nagykövetség további együttműködési lehetőségéről egyeztettek.

1609150847
ESZA