Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Népszerű volt a PRÉMIUM szolgáltatás Balatonkenesén

2014. augusztus 19., kedd 16:26

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály szakemberei ezen a nyáron is több alkalommal szervezték meg a MH Egészségmegőrző Programot kiegészítő PRÉMIUM szolgáltatásukat a MH Balatonkenesei Rekreációs Központban üdülő vendégek részére, térítésmentesen.

Tapasztalatuk szerint a nyári szabadság alatt, a pihenésüket töltők sokkal nyitottabbak az egészségi állapotukkal kapcsolatos programokon való részvételre, mivel nincs időkényszer és – a jól működő előzetes bejelentkezés alapján – várakozni sem kell a vizsgálatok elvégzésére.

1609150870

A hagyományos vérnyomás, pulzus, vércukor, – és koleszterin mérésen felül pulzoximetria, a menedzser szűrésekben is használt szívstressz (VICARDIO) vizsgálat, és a 40 év feletti férfiak körében PSA szűrés (prosztata antigán meghatározás) is szerepelt. A program célja, hogy az egyéni ismeretszint felmérése mellett, – melyről a totók kitöltése során kaptunk tájékoztatást – szűrővizsgálattal is kiegészítve meghatározásra kerüljenek az egyéni ismert, vagy eddig még ismeretlen egészségi kockázatok.

1609150870

A személyes konzultáció során az életmódból adódó rizikótényezőkről és a változtatás lehetőségeiről az életmód tanácsadó, az egészségpszichológus, a táplálkozástudományi szakértő és a mentálhigiénés egészségfejlesztő egyénre szabott javaslatait kapták kézhez.

1609150870

Az üdülési időben szervezett prevenciós programok másik nagy előnye, hogy a családok közösen vesznek részt a vizsgálatokban, és így a kognitív információ átadással kiegészítve nagyobb a közös, családi életmódváltás beindításának lehetősége is, melynek sikerét a visszatérő látogatóink is igazoltak július 18-án és augusztus 15-én.

A térítésmentes szolgáltatás legközelebb 2014. szeptember 4-én lesz igénybe vehető ismét a balatonkenesei üdülőben.

Dr. Sótér Andrea alezredes osztályvezető

ESZA