Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nevet kaptak a műtők

2019. május 10., péntek 12:10

Szaktekintélyekről lettek elnevezve a műtők az MH Egészségügyi Központ, Podmaniczky utcai telephelyén, mely alkalmat ünnepség koronázott meg 2019. 05. 09-én. 

1609151873

Az idén 120 éves Honvédkórház, a jubileum köré szervezett rendezvények között nagy hangsúlyt fektet a tudományos eseményekre is. Ennek okán, az egészségügyi területen dolgozó szakemberek ötlete nyomán, nevet kaptak a műtők.

Az adott osztályokhoz tartozó műtők neveit a szakterületek dolgozói választhatták ki. Döntésük olyan szaktekintélyekre esett, akik nevei a műtők bejáratánál, minden esetben szakmai motivációval szolgálnak az ott dolgozók számára.

1609151873

Az ünnepségen nagy megtiszteltetés érte az intézményt, hiszen többen is jelen tudtak lenni a névadó főorvosok közül. Sajnálatos módon többen már nem ünnepelhettek a jelenlévőkkel, de hozzátartozóik nagy örömmel fogadták a kezdeményezést és a rendezvényen is szívesen részt vettek.

1609151873

A kórház parancsnoka, Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy beszédében hangsúlyozta, hogy a Podmaniczky utcai telephely nem csupán része, hanem erős bázisa az MH Egészségügyi Központnak. Az itt dolgozó bajtársi közösségeknek köszönhető, hogy a gyógyítás világszínvonalon zajlik, melyre méltán büszkék lehetünk.

A műtők névadóit a jelenlévő aktívan dolgozó főorvosok méltatták, beszédükben felidézték az érintettek szakmai tevékenységét és emberi példamutatását, mely a mai napig követendő példaként szolgál.

1609151873
Műtők nevei:
Fül-orr-gégészeti műtő: Lichtenberger György
Szülőszoba császárműtő: Zilahi Gábor
I. műtő: Hegar
II. műtő: Pfannenstiel
III. műtő: Gurdon János
IV. műtő: Végh Róbert
V. műtő: Kiss János
VI. műtő: Littmann
VII. műtő: Páczelt Ferenc
VIII. műtő: Ruszinkó Barnabás
Szemészeti műtőblokk: Túri Károly
ESZA