Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes Tartalékos katonák csapat-egészségügyi továbbképzése

Szerző: Hardi Attila szds. | Fotó: Hellán Andrea törm |  2021. július 14., szerda 11:31

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapat-egészségügyi szolgálata a járványvédelmi feladatok csökkenésével megkezdte az ellátási területéhez tartozó személyi állomány egészségügyi kiképzését.

Tartalékos Eü továbképzés 2_

A Helikopter Bázis csapat-egészségügyi szolgálatának ellátási területéhez több, olyan önkéntes tartalékos katona is tartozik, akik már egészségügyi szakvégzettséggel rendelkeznek. Ezek a tartalékos katonák nagy érdeklődést mutattak a csapat-egészségügy szolgálat tevékenysége iránt, hiszen ez egy összetett rendszer, amely sok - sok elemében eltér az egészségügy más klinikai területeitől.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapat-egészségügyi Szolgálat szoros együttműködéssel végzi támogató feladatát az érintett katonai szervezetekkel, amelyek esetében a tervezésnél és a felkészülési időszak alatt is figyelembe kell venni a katonai és egészségügyi eljárásrendeket.

Tartalékos Eü továbbképzés

Az egészségügyi végzettséggel rendelkező önkéntes tartalékos katonák a számos biztosítási feladat egyikéből, egy Honvédelmi Tábor egészségügyi biztosításának tervezését, és a feladatra felkészülés lépéseit ismerték meg.

A továbbképzésen résztvevő tartalékos katonák a jövőre vetítve már megfogalmazták azokat a szakmai irányokat, amelyeket meg szeretnének ismerni. Az egynapos továbbképzés alatt, lelkes és nagy motiváltsággal rendelkező önkéntes tartalékos „egészségügyi” katonákat ismertünk meg.

Ez a foglalkozás csak az első lépése volt annak a szakmai együttműködésnek, ami a csapat-egészségügyi szolgálatot tovább erősíti.

ESZA