Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Prevenció az Úszó Erődben is

2014. július 22., kedd 13:21

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakemberei az egészségügyi, közegészségügyi és járványügyi feladatok biztosítása mellett egészségfejlesztési, prevenciós tevékenységet is elláttak a 32. Balaton átúszás alkalmával is, ahol több mint 7000 résztvevő között 288 katona úszta le az 5200 méteres távot Révfülöp és Balatonboglár között 2014. július 19-n.

A Csapategészségügyi és Gyógyító Osztály munkatársai az egészségügyi biztosítás keretében a révfülöpi Úszó Erődben résztvevő 288 katona előzetes egészségügyi vizsgálatát, valamint a rendezvény folyamatos egészségügyi biztosítását látták el. Az esemény közegészségügyi biztosítását a Közegészségügyi és Járványügyi Szolgálat munkatársa végezte, míg az Egészségfejlesztési Osztály szakemberei a balatonboglári Úszóerődben várták életmód tanácsadással, test tömeg index/testzsír meghatározással a célba érkező katonákat és az érdeklődőket.
1609150869

Az úszók között voltak a nehézbúvárok is, akik átgyalogolták a Balaton medrét és a felderítő búvárok, akik különlegességgel is készültek. A debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár szervezetébe tartozó 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj búvárai egy gumicsónakot vontattak át a túlpartra, két kislánnyal és édesanyjukkal a fedélzeten. A felderítő búvárok közel három óra alatt „vontatták át” a csónakot. A katonák bravúros teljesítményét a MH Egészségügyi Központ is jutalmazta. Az egészséges életmódot népszerűsítő ajándékcsomagot a tizenegyszeres átúszó, Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese és Dr. Sótér Andrea alezredes, az Egészségfejlesztési Osztály vezetője adta át a kiváló teljesítmény elismeréseként a csapat tagjainak.
1609150869
ESZA