Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Projektzáró megbeszélés Kecskeméten

2020. január 23., csütörtök 12:22

„Fiziológiai és pszichológiai személyi kalibrálási adatokon alapuló vizsgálati módszer és neurofeedback-elven működő alkalmasság-vizsgálati rendszer kifejlesztése” elnevezéssel indított pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, amelynek projektzáró értekezletét 2019. december 18-án rendezte meg az Aviatronic Repülésfejlesztő Kft.  az MH Egészségügyi Központ  Repülőorvosi Alkamasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben.

1609152159
A 2017-ben indított projekt során kifejlesztettek egy hálózat alapú, informatikai pszichológiai tesztrendszert (FIPOK), annak alapjait és lehetséges felhasználási területeit, amely a speciális és általános katonai alkalmasság vizsgálatok során használható fel. Működés közben egyszerű pszichológiai feladatok végrehajtása során, speciális informatikai eszközök és programok, élettani változásokat rögzítenek és elemeznek. A feladatok szükség esetén automatikusan módosulnak.

1609152159
A rendszer fejlesztésében részt vett a kecskeméti intézet részéről Hornyik József alezredes és Dr. Szabó Sándor András Phd.ezredes. A rendszer prototípusának pozitív eredményességét 2019-ben tesztelhette Hornyik alezredes a Balti Air Policing légtérrendészeti katonai művelet során. Előnye más, hasonló nemzetközi fejlesztésekhez képest (ICASM2019) a vizsgálható pszichológiai tulajdonságok lényegesen bővebb választéka, a valós idejű mesterséges intelligencia alapú adatfeldolgozás, a párhuzamosság, az igényeknek megfelelően alakítható felépítés és végül a mobilitás, ami lehetővé teszi a laboratóriumi környezeten kívüli felhasználást. A megbeszélésen meghívott vendégként részt vett az MH Modernizációs Intézet képviseletében Szarka Csaba ezredes.
1609152159
ESZA