Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Pszichológusi kerekasztal az MH BHD rendezésében

2018. november 23., péntek 12:54

A Magyar Honvédség pszichológusai kerekasztal beszélgetést tartottak a Petőfi Laktanyában 2018. november 07.-én.

A Magyar Honvédség pszichológusai évente több alkalommal szerveznek kerekasztalt az aktuális szakmai kérdések feldolgozása érdekében. Ennek helyszínéül mindig olyan alakulat szolgál, ahol a pszichológus szakemberek dolgoznak. Így az adott katonai szervezet vezetői állománya megismerheti a tágabb pszichológuscsoportot, amelynek részeként a náluk dolgozó szakemberek végzik feladataikat.

Ezúttal a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (továbbiakban MH BHD) Petőfi Sándor Laktanyája volt az összevonás helyszíne. Baráth Ernő dandártábornok, dandárparancsnok köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a BHD fő feladatait, szerteágazó tevékenységét.

1609151727

A megnyitó után Andó Sándor ezredes intézetvezető (MH főpszichológus) és Molnár László András alezredes, osztályvezető moderálásával a résztvevők áttekintették a csapatpszichológiai szolgálat tevékenységének aktuális kérdéseit, problémáit és azok megoldási lehetőségeit. A rendezvény fókuszában a missziók biztosítása, és az alkalmassági vizsgálatok szerepeltek.

Ezt követően Siklódi Viktor hadnagy az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár pszichológusa az iraki külszolgálat pszichológiai tevékenységéről számolt be a jelenlevőknek. Siklódi hadnagy hangsúlyozta, hogy „A misszió során nagyon sokat számít a szakember elfogadása, ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha ismerik a katonák, ezért az a legjobb, ha minden csapattal a saját pszichológusa utazik a misszióba. ”

1609151727
Kovácsné Kósa Márta alezredes, az MH Egészségügyi Központ kecskeméti Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet Pszichológiai Osztályának vezetője szólt az alkalmasságvizsgálat aktuális, csapatpszichológusokat is érintő helyzetéről. Az alezredes elmondta, hogy „A katonai szolgálatra jelentkezők igénylik a legnagyobb figyelmet az alkalmasság-vizsgáló intézetben, hiszen fontos hogy a jelentkezők képességei, készségei illeszkedjenek a katonai szervezet elvárásaihoz."A program zárásaként a pszichológusok munka közben nézték meg a BHD egyik szervezeti elemének, a Honvéd Koronaőrségnek a tevékenységét, mindezt egy Országházban tett látogatás keretében.
1609151727
ESZA