Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ROLE 2 CREVAL 2022

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. november 30., szerda 9:17

A ROLE 2 képesség komplex környezetben történő harcászati szintű gyakorlása és minősítése (CREVAL) tart a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér területén 2022. november 28-tól, december 02-ig. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ROLE 2 állománya tesz tanúbizonyságot felkészültségéről.

Magyar katonai és katona-egészségügyi képviselők felügyeletével, illetve nemzetközi megfigyelők részvételével kezdődött az ellenőrzés. A CREVAL során az ellenőrök meggyőződnek arról, hogy a NATO-nak felajánlott képesség el tudja látni feladatait hazai és külföldi területen egyaránt. Az okmányok és a személyi-technikai feltételek ellenőrzése mellett a kitelepülés során előre nem ismert feladatokat kell megoldania az állományának.

A Magyar Honvédség ROLE 2 képessége a harctéren helytálló katonák magasabb szintű ellátásának - újraélesztés; élet-, végtag- és funkciómentő sebészet – lehetőségét biztosítja.

A CREVAL betűszó az angol „Combat Readiness Evaluation of Land Headquarters and Units" kifejezés rövidítése, jelentése a NATO műveletekre felajánlott és kijelölt képességek felmérési és értékelési rendszere.

ESZA