Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres ruhaadomány gyűjtés a téli időszakra

2013. december 6., péntek 12:51

Kórházunkban minden napos igény, hogy a bekerülő betegek számára tiszta ruhát biztosítsunk. Ennek érdekében a folyamatos ruhagyűjtés évek óta a szociális munka részét képezi az év minden szakában.

Míg sok esetben a számunkra már feleslegessé vált ruhadarabok tárolása nehézséget jelent, más emberek számára egy-egy apró ruhadarab is nagy segítség. Itt nem csupán a hajléktalan személyekre gondolunk, hanem a hirtelen kórházba került, balesetet szenvedett betegekre, akiknek nincsenek rokonai, vagy rövid időn belül nem tudják a kapcsolatot felvenni velük, illetve olyan egyedülálló idős betegekre, akiknek nincs hozzátartozójuk.
Kétségtelen azonban, hogy az adományra szorulók többsége hajléktalan személy. Az ő esetükben az emberi méltóság tiszteletben tartása mellett fontos a higiéné fenntartása, a közérzetük javítása egy-egy ruhadarabbal, ami jelentős mértékben járul hozzá a gyorsabb felépülési folyamathoz. Nem kell szégyenkezniük, hamarabb megnyílnak és együttműködőbbé vállnak, ha nem érzik kitaszítva magukat öltözetük miatt.
1609150802

A téli hónapokban, a krízisidőszakban, több hajléktalan beteg kerül az egészségügyi intézményekbe. Az elkövetkező hidegre való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk ezekre az személyekre. Az elmúlt évek hagyományait folytatva, ruhaadomány gyűjtést kezdeményeztünk; az intézmény szociális munkásai, a 2. számú telephely osztályvezetője és a lelkipásztori munkatárs koordinálásával.
1609150802

Örömmel fogadtuk a felajánlásokat kórházi dolgozóktól, alapítványtól, saját ismerősöktől. Kollégáink személyes megkeresésre, empátiás szemlélettel hozták be a jó állapotú ruhákat és lábbeliket. Szervezett keretek között, mindenki egy emberként tett a célért. Az ő segítségük és önzetlen felajánlásaik révén sok betegünk számára tehetjük elviselhetőbbé egyrészt a kórházban tartózkodás időszakát, másrészt távozásuk után a mindennapjaikban is segítségükre lehetünk, hogy a hideg téli időszakot meleg, tiszta ruházatban vészeljék át.
1609150802

Az eddigi sikerek eredményeképpen bízunk abban, hogy dolgozóink és hozzátartozóik körében a további időszakban is sok segítőre találunk, így a jövőben is szeretettel fogadjuk az felajánlásokat.

Megköszönve a karitatív segítségnyújtásukat kívánok békés, boldog karácsonyi ünnepeket, az új esztendőre jó egészséget, sikereket a munkahelyen és magánéletben egyaránt.

Berkes Gabriella
szociális munkás

ESZA