Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Stratégiai szövetség az egészségügyben

2019. április 5., péntek 9:09

A már jelenleg is kiváló együttműködését erősítette és újította meg az MH Egészségügyi Központ és a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza április 4-én, Budapesten. A két egészségügyi szervezet közös célkitűzése, hogy új szintre emeljék a kölcsönös szakmai kapcsolatot.

Az észak- és közép-magyarországi terület fekvő betegeinek legmagasabb progresszivitási szintű ellátása a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában, a gyermekbetegeké pedig a Bethesda Gyermekkórházban történik. A két intézmény így egymás munkáját kiegészítve működik közre az egészségügyben, amely közös munka a csütörtökön aláírt együttműködési megállapodással új szintre emelkedett. Mindamellett, hogy az Egészséges Budapest Program szükségessé is teszi ezt a kórházak közötti kezdeményezést, a szakmai munka megerősítése új lendületet is ad a két szervezetnek.

1609151834

A megújított együttműködési szerződést az MH Egészségügyi Központ részéről az intézmény parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Bethesda Gyermekkórház részéről pedig dr. Velkey György főigazgató írták alá. Mint hangsúlyozták, az immáron évtizedes múltra visszatekintő szoros együttműködés a jelen megállapodással megerősödött és új irányt kapott, hiszen a két kórház összehangolt működést és közös fejlesztési irányokat jelölt ki többek között a sürgősségi betegellátás, egyes sebészeti szakterületek, a szülészet és nőgyógyászat, valamint az újszülött-ellátás területén.

1609151834

Kun Szabó István vezérőrnagy – dr. Velkey Györggyel egyetértésben – beszédében kiemelte, hogy két igen dinamikusan fejlődő, sok speciális beteget ellátó kórház erősíti meg stratégiai szövetségét, amelyek együttesen garantálni tudják a legmagasabb szintű betegállátást térségükben.

1609151834

A rendezvényen jelen volt még többek között dr. Stubnya Gusztáv, az Egészséges Budapest Program egészségfejlesztési igazgatója, illetve Bogárdi-Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is, akik mindketten üdvözölték az együttműködési megállapodást.

Forrás: honvedelem.hu (Fotó és cikk: Snoj Péter)

ESZA