Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Szakmai konferencia a Honvédkórházban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. november 23., szerda 10:46

A Honvédkórházban megalakuló újabb Neurovascularis Intervenciós profil szakmai vonatkozásairól tartottak tudományos szimpóziumot november 22-én, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A konferencia megnyitóján beszédet mondott Gion Gábor, a HM stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

20221122_131113

A rendezvény aktualitását részben a DSA (digitális szubtrakciós angiográf) készülék beszerzése és üzembe helyezése adta. A képalkotó berendezés képes az érbetegségek gyors és pontos diagnosztikájára.

Prof. dr. Wikonkál Norbert Miklós, MH Egészségügyi Központ Honvédkórház főigazgató köszöntőjében többek között elmondta, hogy a DSA készülék beszerzésével egy nagyon várt képességnövekedés következett be az intézmény életében, mellyel jelentősen fejlődik a betegellátás színvonala.

20221122_131652

A rendezvényt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kórház különleges helyzetben van, mert az országban elsőként hoztak létre egységes szemléletben kardio-neuro-vaszkuláris egységet. Ezen szakterületeken a sürgősség fogalma jelentősen felértékelődik, a gyorsaság életet ment. Elhangzott: hazánkban a halálozások 33 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, de az ilyen fejlesztéseknek köszönhetően ez az arány kisebb lesz.

A nyitóbeszédeket követően több szakterület előadásait hallgathatták meg a résztvevők a következő témakörökben: stroke ellátás a Honvédkórházban, neuro-diagnosztikai vizsgálatok az akut stroke ellátásban, endovaszkuláris neurológiai ellátás és neurokardiológiai kérdések.

Az esemény fővédnöke dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt.

20221122_131918
ESZA