Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Új mentők az MH Egészségügyi Központnál

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 6., szerda 14:53

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szállítási képességeinek fejlesztése céljából, fenntartói forrásból, az elmúlt év végén 4 darab új mentőautó került beszerzése, amelyet Kerekes Etelka, az MH EK gazdasági főigazgatója vett át 2022. március 31-én.

image1

A betegszállító járművek közül a három darab Mercedes, „C” típusú felszereltséggel rendelkezik, ami alkalmassá teszi azokat lélegeztetett betegek ellátására is, míg a Volkswagen, „B” típusú kategóriába tartozik. A járműveket a műszaki átadásra felkészítő - a BM HEROS Logisztikai Ellátó Központ Kft. - ügyvezető igazgatója, Krátky Attila elmondta, hogy a beszerzést, beépítést és felmatricázást követően, jelenleg mindenben megfelelnek az eszközök a megkülönböztető jelzésekre előírt szabványoknak. A különbség a többi mentőautóval szemben, hogy ezeken a hagyományos jelölések mellett az MH EK logója is megtalálható.

A működési engedély megszerzését követően szolgálatba álló technikák elsődleges feladata, hogy megkönnyítse az MH EK telephelyei közötti betegmozgatást.

image0
01

Az MH EK Honvédkórház főigazgatója, Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós is megtekintette új járműveket a vezetőkkel együtt.

Címkék
ESZA