Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szent István király ünnepe a Honvédkórházban

2012. augusztus 23., csütörtök 10:51

A magyar államalapításra és annak jelentőségére emlékezett a Magyar Honvédség Honvédkórház állománya szeptember 16-án.Szent István királyunk közelgő ünnepe alkalmából megrendezett állománygyűlés Dr. Schandl László Ph.D orvos dandártábornok, (MH egészségügyi szolgálatfőnök) Honvédkórház parancsnok, Dr. Sepsey György parancsnok gazdasági helyettes, valamint Dr. Kopcsó István orvos ezredes, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ igazgatójának elnökségével került lebonyolításra.

1609150625
A rendezvény a hagyományoknak megfelelően, a csapatzászló és az elöljáró fogadását követően a Himnusz meghallgatásával vette kezdetét. Az ünnepi beszédet Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes, a Honvédkórház védelem-egészségügyi helyettese tartotta meg, aki méltatta, hogy Szent István uralkodása alatt a magyar törzsek szövetségéből kialakult fejedelemséget egységes, keresztény magyar királysággá alakította át. Vekerdi ezredes úr hangsúlyozta azt is, hogy ehhez hasonló összefogásra a NATO védelmi rendszerén belül ma ugyanolyan nagy szükség van, mint 1000 évvel ezelőtt. Kiemelte, hogy a szövetség ereje abban rejlik, hogy a tagországok egymást segítve és támogatva, haladnak egy olyan úton, amely idővel a békét fogja eredményezni a világban. A legjobb példa erre Afganisztán, hiszen a magyar katonák nem kis létszámban vannak jelen az ázsiai országban és próbálják segíteni a helyi lakosságot.
1609150626
Az ünnepséget az elismerések átadása, valamint egy pohárköszöntő zárta, ahol Dr. Schandl László orvos dandártábornok úr nemcsak a jutalmazottak, de Honvédkórház teljes személyi állományának munkáját méltatta, hiszen az intézmény hamarosan egy éves fennállásának évfordulóját fogja ünnepelni.
ESZA