Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztatás lakossági, egészségügyi hulladékgyűjtésről

2019. július 25., csütörtök 14:34

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ lehetőséget biztosít valamennyi telephelyén a lakosságnál képződő egészségügyi éles-, szúró hulladékok, többek között az elhasznált inzulinos pen-ek, interferon, valamint az otthon beadható vérhígító és egyéb készítmények tűvel ellátott injekciós fecskendők, eszközök térítésmentes gyűjtésére.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ tájékoztatja a tisztelt lakosságot, betegeit és a hozzátartozókat, hogy a lakossági gyógyszerellátás során képződött gyógyszerhulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló 11/2017. (VI. 12.) EMMI rendeletnek megfelelve a lakosságnál képződő éles-, szúró eszközök gyűjtésére térítésmentesen lehetőséget biztosít valamennyi telephelyén.
1609151958
Az egyedi ledobó nyílással ellátott speciális gyűjtőeszközökbe helyezhető többek között az elhasznált inzulinos pen-ek, interferon, valamint az otthon beadható vérhígító és egyéb készítmények tűvel ellátott injekciós fecskendői is.
1609151958
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a képen látható speciális gyűjtőeszközökbe nem helyezhetők a lejárt szavatossági idejű, fel nem használt vagy egyéb okból kidobásra kerülő gyógyszerek, gyógyászati készítmények, azok továbbra is a közforgalmú patikákban adhatóak le térítésmentesen.
Együttműködésüket köszönjük!
ESZA