Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületnek

2015. június 12., péntek 12:40

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház számos rendezvényen ad tájékoztatást, tart az előzetesen egyeztetett témában szakmai előadást nyugállományú katonák részére. Példaértékű az együttműködés a Balassi Bálint Bajtársi Egyesülettel: immár 18. alkalommal fogadta a Honvédkórház az egyesület érdeklődő tagjait.

Ezúttal a szemünk világáról, a szembetegségekről és azok gyógyításáról volt szó. Dr. Vogt Gábor o.ezredes, a szemészeti osztály főorvosa a gyakori szembetegségekről beszélt – vetített képekben bemutatva elsősorban a szürke hályog, a zöld hályog és a kúszó hályog tüneteit, kezelését, műtéteit, hangsúlyozva, hogy a sok évtizedes (évszázados) fejlődés eredményeként mind a szürke, mind a zöld hályog gyógyítható: eljutottunk az ókori babilóniai hólyagszúrástól a mai phakoemulzifikációs szemlencse-beépítésig. E korszerű eljárásban a Honvédkórház élen jár.
1609151001
A tartalmas és közérthető tájékoztató nagy érdeklődést váltott ki a résztvevőkben, szinte harmaduk fordult kérdéssel a főorvos úrhoz, hiszen többségüknek már ismerős az első számú műtét: a szemlencse-beültetés.
1609151003
Mindennapi – egyszerű, de hasznos – tanácsok is elhangzottak: rendszeresen járjunk szemészeti vizsgálatra, soha ne töröljük ki szemünket kézzel, a száraz szemre használjunk megfelelő szemcseppet.
1609151003
A résztvevők nevében Szekeres István dandártábornok, a Balassi Egyesület elnöke köszönte meg a tájékoztatót.

(Ságfia)

Fotó: Kiséri N. Ferenc

ESZA