Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tények Dr. Zacher Gábor felmondásáról

2018. augusztus 31., péntek 19:13

Dr. Zacher Gábornak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) vezetőjének a szerződése 2018 végén lejár. Arról, hogy a szerződés nem kerül meghosszabbításra, már korábban döntés született.

Amikor a főorvos erről tudomást szerzett, sértődötten felmondott és valótlan tartalmú nyilatkozatokat adott a sajtó képviselőinek. Állításaitól a kórház vezetősége és dolgozóinak jelentős része elhatárolódik, hiszen a Honvédkórház az ország egyik legmodernebb és legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, ahol hazai és nemzetközi szinten is elismert, kiváló orvosok, ápolók és egészségügyi szakemberek végzik áldozatos munkájukat nap, mint nap.

Az intézmény parancsnoka nem tart igényt dr. Zacher Gábor felmondási idejének kitöltésére, ennek megfelelően a beosztása átadása-átvételét követően már a jövő héten távozhat a Sürgősségi Centrum éléről.
Dr. Zacher Gábor négy és fél évig vezette a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumát, ahonnan ezen idő alatt közel 200 szakember távozott, egy részük a főorvos miatt.
Az intézmény tekintetében továbbra sincs szó tömeges elvándorlásról, az SBC vezetésére pedig olyan utódot tervezünk, aki a Sürgősségi Centrum működése vonatkozásában konkrét szakmai programmal rendelkezik.

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

ESZA