Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Toborzók a Repülőkórházban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. július 10., vasárnap 8:04

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. és 5. Hadkiegészítő és Toborzó Központ (Debrecen és Szeged) állománya a Tábori Kihelyezési Hét kiképzési program keretén belül csapatlátogatáson vett részt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi Alkamasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben, mint a toborzás szempontjából kiemelt fontosságú szervezetnél, Kecskeméten, 2022. július 6-án.

IMG_20220706_125428_mh1657106067924

A törzsfelkészítés aktualitását a repülő-hajózó és repülő-műszaki állomány feltöltésének prioritása képzi. A látogatás során az MH KIKNYP állományának Wachtelné Vincze Erika aleszredes asszony tartott rövid bevezetést az általános katonai alkalmasságvizsgálatok aktualitásairól, majd Dr Kuti Norbert alezredes úr (Repülőorvosi Bizottság, elnök) adott részletes tájékoztatást a repülőorvosi alkalmasság vizsgálatok elméletéről, menetéről és céljairól. A látogatók ezt követően gyakorlati foglalkozás keretében megismerhették a magassági élettani kamra (barokamra) működését és jelentőségét, valamint Juhász Ákos honvédelmi alkalmazott pszichológus segítségével, a másik kritikus fontosságú terület, a repülőorvosi pszichológiai labor eszközeit, tesztrendszereit. 

"A szakmai ismeretbővítés, a toborzási folyamat szervezeteinek tevékénységének, céljainak, lehetőségeinek és korlátainak kölcsönös ismerete elengethetelen a sikeres és hatékony együttműködéshez", ezt az elvet erősítte meg a sikeres és hasznos csapatlátogatásával az MH KIKNYP állománya Kecskeméten.

IMG_20220706_125858
ESZA