Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Török egészségügyi szakemberek a Honvédkórházban

2013. november 8., péntek 8:19

Török egészségügyi szakszemélyzetből álló, 10 fős csoport tett látogatást az MH EK Honvédkórházában, a sürgősségi ellátás tanulmányozása céljából.

A törökországi Bolu Izzet Baysal Állami Kórház két osztályvezetője, az Egészségügyi Felügyelet (ETHEM-DER) 1 ápolója, a Gerede Állami Kórház 2 mentőse, 1 ápolója, 1 ápoló-szülésznője és a Mentőszolgálatnak, a Mentősök Egyesületének és az Egészségügyi Szakhatóságnak 1–1 mentőse járt szakmai tanulmányút keretében az MH EK Honvédkórházában 2013. 10. 29-én.

1609150790

A csoport ideutazásának célja a magyar sürgősségi ellátás tanulmányozása volt, melynek keretében több kórházba, valamint az Országos Mentőszolgálathoz és a Légimentőkhöz is ellátogattak.
Kérdéseik a következő témákat érintették: a sürgősségi osztály működése, a sürgősségi ellátással kapcsolatos teendők és berendezések, a használt gyógyszerek és eszközök, a mentőkocsik berendezése, a sürgősségi telefonhívások technikai háttere, adatbázisa, a számítógépes beutalás, a sürgősségi esetekhez elérés és a közbeavatkozás metódusai, a sürgősségi esetek akcióterve, illetve céljuk volt a modern orvosi felszerelések szemrevételezése.
Az MH EK Honvédkórházában a Sürgősségi Betegellátó Osztály (továbbiakban SBO) megbízott osztályvezető főorvosa, Dr. Kiss Attila fogadta őket, aki részletes tájékoztatást adott az osztály működéséről, a betegforgalmi adatokról és az ellátás lehetőségeiről. Az interaktív előadást követően végigbevezette a résztvevőket, hogy a gyakorlatban is meg tudják tekinteni az ellátás rendszerét és a rendelkezésre álló műszereket. A vendégek érdeklődve figyelték az elhangzottakat, és elismerésüket fejezték ki a kórház tisztasága, fejlettsége, valamint az ellátott sérültek és betegek nagy száma tekintetében.

1609150790
ESZA