Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzskiképzés Mályiban

2014. október 20., hétfő 11:05

Megtartotta éves törzskiképzési foglalkozás-sorozatát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezető szervek állománya Mályiban, a Kiképzési, Oktatási és Rekreációs Központban, 2014. október 15-16-án.

1609150900
A kiképzés ebben az esztendőben a Honvédelmi és Katasztrófavédelmi Rendszer, a katonai alakiasság, az informatika és az ügyvitel területét érintő aktuális tudnivalókon felül, az eltérő szakterületeken dolgozók együttműködésének erősítését segítő csapatépítő gyakorlatokra, valamint a hatékonyabb munkavégzést és az egészségügyi problémákat megelőző stressz-levezetés technikáira fókuszált.

A képzésen helyt kapott az esetleges katasztrófákra, vagy más egészségügyi válsághelyzetekre történő felkészülést segítő, október második hetében lezajlott, Mobil Orvosi Segélyhely begyakorlás és azt követő bemutató tapasztalatainak feldolgozása.
1609150900

A téma aktualitása – az Európai Újraélesztési Nap 2014 – okán az állomány az elsősegélynyújtás alapismereteit is átismételhette és gyakorolhatta.
1609150900

A délutáni sportfoglalkozásokon a gerincet védő, testtartást javító mozgásformákat sajátíthattak el a leginkább ülőmunkát végző, vezető és adminisztratív állomány tagjai.
1609150900

Az első nap zárásaként az MH EK parancsnoka kötetlen beszélgetés keretében ismertette a szervezet elmúlt időszak eredményeit, valamint a közeljövőben az állomány előtt álló fő feladatokat. Egyúttal kérte, hogy a jelenlévők osszák meg a szervezet eredményesebb működését segítő, személyes észrevételeiket és tapasztalataikat.
1609150900

A záró értékelés során, a 2 napos foglalkozás vezetője, az MH EK törzsfőnöke, Dr. Sticz László ezredes megköszönte mindenki számára az aktív munkát, a szervezők tevékenységét, valamint kifejezte abbeli reményét, hogy a képzésen nyert ismeretek által mindenki hatékonyabban végzi mindennapi feladatait.

ESZA