Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzskiképzésen a kecskeméti kollégák

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 22., péntek 12:47

A COVID helyzet miatt több mint 2 év kihagyás után, 2022. április 13-14-én került megrendezésre a MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI) törzskiképzése, több mint 20 fővel a bujáki Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központban.

A rövid megnyitót követően a rendezvény első előadójaként Dr. Sasi Ágnes orvos ezredes, intézetvezető ismertette a MH EK RAVGYI hosszú távú fejlesztési terveit. Ezután Dr. Juharos Ágota alezredes „Kutyás Csoport terápia az egészségügy szolgálatában” című előadása következett, ahol bemutatta a segítő-kutya képzés és a kutyás terápia alapjait a kutyák aktív közreműködésével.

04 Kutyás foglalkozás

Wachtelné Vincze Erika alezredes az „Alkalmasság vizsgálatok tapasztalatairól (2021-es év adatai alapján, + ÖKSZ program)” tartott beszámolót a résztvevőknek. A nap hátralevő része szabadidős tevékenységgel telt.

A második napot Dr. Guth-Orji Ágnes orvos őrnagy előadása nyitotta meg, amely a stresszről és annak kezeléséről szólt a mindennapi életben is hasznosítható relaxációs gyakorlatokat is bemutatva. A kétnapos eseményt megtisztelte jelenlétével az MH Egészségügyi Központ parancsnokhelyettese, Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, aki ismertette az intézmény struktúráját.

A rendezvény zárásaként gyakorlati foglalkozás keretében csapatépítő pszichológiai tréninget tartott Kovácsné Kósa Márta alezredes.

GALÉRIA

2022. április 22.

ESZA