Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tudományos-szakmai konferencia a Duna Palotában

2013. november 14., csütörtök 15:18

Az elmúlt évek hagyományait követve a Belügyi Tudományos Tanács és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ  közös szervezésében zajlott le a Duna Palotában „A rendvédelem és a honvédelem területén végzett orvosi és pszichológiai tevékenység kihívásai napjainkban” tudományos-szakmai konferencia, 2013. november 7-8-án.

A rendezvény első napja Dr. Bedros J. Róbert Ph. D c.egyetemi tanár, a Szent Imre Oktatókórház főigazgató főorvosának köszöntő beszédével vette kezdetét.
Őt követte Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, aki beszédében elmondta, hogy a kihívásokkal való szembenézés és küzdelem csak a belügyi szervek és a Magyar Honvédség együttműködésével valósíthatóak meg. Ez az összefogás az egészségügy területén is hasonlóképpen kell, hogy működjön. A Honvédkórház mindannyiunk kórháza, így tudnunk kell élni az általa nyújtott lehetőségekkel, ezeket azonban csak megfelelő, jól működő szakmai összhang segítségével használhatjuk ki.

1609150792

Az előadás-sorozat Dr. Bárdos György egyetemi tanár, az MTA doktorának „Munkastressz és egészség” című prezentációja nyitotta meg. Ezt követően, a lövési és robbanásos sérülések ellátásától, az MH EK Égéssebészeti részlegének rekonstrukciós sebészetén keresztül, egészen az alvásmegvonás hatásainak kezelési lehetőségéig, számos előadást hallgathatott meg a közönség. Az előadók között voltak, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ képviseletében többek között; Dr. Grósz Andor Ph. D. o.dandártábornok, egyetemi tanár, Dr. Zsiros Lajos Ph. D. o.dandártábornok, Dr. Mátyus Mária Ph. D. o.ezredes, Völgyi Zoltán őrnagy, Molnár László alezredes, Dr.habil. Sandra Sándor Ph. D. nyá. o.ezredes, egyetemi tanár, Dr. Bognár Tamás o.alezredes, Dr Meglécz Katalin o.ezredes, Dr. Galántai Rita Ph. D., Dr. Halmy Csaba o.ezredes, Dr. Bernát Sándor Iván nyá. o.alezredes, Dr. Deres Péter Ph. D. o.százados és Dr. Szakács Zoltán Ph. D. o.ezredes.
1609150792

A két nap leforgása alatt a résztvevő- és előadó szakemberek egymás tapasztalataival és egy újfajta szemszögből való megközelítéssel gazdagabban távozhattak, ami a szervezők reményei és szándékai szerint nem csak az ismereteik bővítését, de az egymással és a szervezettel való együttműködést is elősegítette.

1609150792
ESZA