Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új betegőrző monitorok a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában

2019. augusztus 8., csütörtök 14:26

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumának összes betegőrző monitorát lecserélték a kor színvonalának megfelelő és jelenleg legmodernebb betegfigyelő rendszerre az elmúlt napokban.

A Honvédkórház a nagy betegforgalmat bonyolító Sürgősségi Centrumával a legmagasabb – úgynevezett III-as – progresszivitási szinten képes biztosítani a betegek ellátását a nap 24 órájában. Az osztályon használt betegőrző monitorok az évek alatt elhasználódtak és cseréjük szükségessé vált. A három központi vezérléssel érkező 39 db betegőrző monitor a Sürgősségi Centrum ambulanciáján és fektető helyiségében került elhelyezésre, a lecserélt készülékek közül a használhatókat a Honvédkórház más osztályán fogják tovább használni.

1609151966

A 39 db új monitor a betegek teljes körű non-invazív és invazív monitorozására alkalmas, rendelkezik EKG-val, vérnyomásméréssel, pulzoximetriával (oxigén szaturáció mérése) és kapnometriával (a kilégzési szén-dioxid monitorozása) is.

Az új eszközök moduláris monitorok, bármilyen további modullal – a rendszer módosítása nélkül – bővíthetőek és beteg transzportra is alkalmasak. A rendszer használatbavétele előtt az orvosok, szakdolgozók, mentőtisztek és beteghordók elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt, ahol elsajátították a készülék funkcióit, megismerkedtek annak magyar nyelvű menüjével.

1609151967

Az MH Egészségügyi Központ a Sürgősségi Centrum szélesebb körű fejlesztése érdekében egy vénaszkennert, 20 db új hordozható betegágyat és 4 db lélegeztető gépet is beszerzett az elmúlt hónapokban.

Az újonnan beszerzett európai színvonalú eszközökkel az MH Egészségügyi Központ, illetve a Honvédkórház tovább emeli a betegellátás színvonalát, ezzel is szolgálva a páciensek mihamarabbi gyógyulását.

1609151967
ESZA