Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új orvosigazgatót neveztek ki a Honvédkórházban

2020. július 4., szombat 13:17

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoki teendőinek átadás-átvétele alkalmából tartottak állománygyűlést július 3-án, pénteken Budapesten, a Honvédkórházban. A rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Vidoven Árpád, a tárca közigazgatási államtitkára, valamint Szabó István honvédelmi államtitkár.

1609152262
Benkő Tibor beszédében köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a vírushelyzet idején végzett áldozatos és példaértékű munkáért. A honvédelmi miniszter kiemelte: az elmúlt időszak bizonyította, hogy a szakértelem és a közös cél érdekében történt összefogás jelenti az MH Egészségügyi Központ és a Honvédkórház sikeres működésének alapját. A tárca vezetője emlékeztetett: azt a célt tűzték ki, hogy a Honvédkórházból mintakórházat hoznak létre. A miniszter hangsúlyozta: a tudás, a szakértelem és az elhivatottság együttesét ötvözve kell tovább dolgozni a kitűzött célok elérése érdekében, és erre kérte fel az újonnan kinevezett orvosigazgatót is.

1609152262
Az MH EK Honvédkórház orvosigazgatói feladatainak ellátására prof.dr. Wikonkál Norbertet, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát nevezték ki, aki beszédében hangsúlyozta: a nagy múltú intézmény kiváló alapokra épült és az itt dolgozók szakértelme hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. A gyakorló orvosi praxisból érkező új orvosigazgató három fő célja az ellátás minőségének javítása, a fenntartható gazdálkodás, valamint a megoldásközpontú és hatékony munkavégzés.

1609152262
A rendezvényen megköszönték dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnokának az eddig végzett munkáját. A vezérőrnagyot a szolgálat érdekében – eredeti szolgálati beosztásának meghagyása mellett, az azok elvégzése alóli felmentéssel – a Köztársasági Elnöki Hivatal állományába vezényelték. A vezérőrnagy távolléte alatt a most kinevezett orvosigazgatót, prof.dr. Wikonkál Norbertet bízta meg helyettesítésével.

Dr. Kun Szabó István beszédében visszatekintett hároméves munkásságára, és méltatta az értékes munkaközösséget, akikért érdemes volt szolgálni. Köszönetet mondott az intézmény minden dolgozójának azért a munkáért, amit parancsnoksága alatt végeztek.

Forrás: honvedelem.hu

ESZA