Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új szívultrahang készüléket kapott az MH Egészségügyi Központ

2014. január 23., csütörtök 10:36

Nagyértékű szívultrahang készüléket adományozott az OTP Bank a Magyar Honvédség Egészségügyi Központnak, melynek ünnepélyes átadására 2014. január 20-án került sor.

Az MH Egészségügyi Központ abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az OTP Bank felajánlásában a Kardiológia osztály egy új, modern diagnosztikai készülékkel bővíthette eszközparkját.
Szabó István mk.dandártábornok, az MH Egészségügyi Központ Parancsnoka is ennek fontosságát hangsúlyozta beszédében „Intézményünk egyik legfontosabb célja az eszközpark fejlesztése, a betegek legkorszerűbb módon történő ellátására. ”

1609150806

Dr. Pongrácz Antal az OTP Bank alelnöke elmondta, hogy a bank célja támogatni a Honvédkórház, ma már népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek ellen vívott küzdelmét. Ezért döntött úgy a bank, hogy egy digitális cardiovascularis ultrahang diagnosztikai készülék beszerzésével segíti az MH Egészségügyi Központot, amellyel már a korai diagnózis arányát javító szűrési feladatok is elvégezhetők – tette hozzá.
1609150806

„Olyan kapcsolat kialakulásának lehetünk szemtanúi, ami nem mindennapos. Jó ez a banknak is, és jó nekünk is”. – tette hozzá Dr. Zsiros Lajos o.dandártábornok, a Honvédkórház orvosigazgatója, utalva ezzel a két szervezet évekre visszanyúló sikeres együttműködésére.
1609150806

Az átadás alkalmával Prof. Dr. Kiss Róbert a Kardiológia osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy az új szívultrahang készülék a gyógyító munka hatékonyságát nagymértékben tudja segíteni, hiszen a gép használata közben a kezelőorvos élőképen láthatja a beteg szívét, ami lerövidíti a vizsgálat eredményének kiértékelését. Az ország vezető kórházaként ez nagy jelentőséggel bír, ugyanis a kardiológiai betegek egyhetede itt kerül ellátásra.

1609150806
ESZA